Wat zijn schootkussens en waar gebruik je ze voor?

Een laptray kun je in het Nederlands het best vertalen als een knietafel, schoottafel, schootdienblad, schootkussen of dienblad met kussen. De laptray heeft een vast bovenblad en als basis een kussen, waarvan de vulling zich vormt naar je schoot. Schootkussens liggen dus altijd stevig. Laptray.nl is de grootste leverancier in de Benelux, bekijk onze keuze en klik hier voor alle schootkussens.
Schootkussen in gebruikSchoottafel in gebruik

Waar kun je een laptray of schootkussen voor gebruiken?

Een schoottafel kun je bijvoorbeeld gebruiken om op te eten op de bank of in je favoriete stoel, om je laptop of tablet te gebruiken, om als steun te gebruiken om een boek te lezen of iets te schrijven, maar is ook super handig voor ontbijt in bed. Ook op de boot of op het strand gebruik je 'm. Er zijn vele activiteiten, zowel zakelijk als prive, waarbij schootkussens een heel handig hulpmiddel zijn. Heeft u veel laptop-, tablet- of schrijfwerk in de auto? Een laptray is dan een uitkomst. Rolstoelgebruikers ervaren het voordeel van de laptray ook. Maar ook voor kinderen is dit schootdienblad praktisch. Ze kunnen er op tekenen, spelletjes doen, eten. Onmisbaar achterin de auto op vakantie.
 
Het kussen van de laptray is met speciale kleine Styropor (piepschuim) balletjes gevuld, waardoor het kussen zich aan de ondergrond aanpast. Het kussen is met een sterke stof bekleed. De bovenkant van de laptray is voorzien van een laminaatlaag en is hittebestendig. Je kunt er dus rustig een hete kop thee of warm bord opzetten. Tevens is de bovenkant van de laptray gemakkelijk schoon te houden. De traditionele schoottafels hebben een omlijsting van hout. 

Laptrays zijn er in verschillende prijsklasses en uitvoeringen. Bepalend voor de prijsklasse zijn de gebruikte materialen voor de top en het frame, de dikte van het kussen en de stof waarvan het kussen is gemaakt. Wij verkopen schootkussens van diverse merken:

  • Margot Steel: handgemaakte Schotse laptrays van hoge kwaliteit;
  • Bosign: highend industrieel ontworpen Zweedse laptrays met houten en antislip bladen;
  • Mars & More: vriendelijk geprijsde meer eenvoudige laptrays;
  • Andrew's Livingsrooms: in Duitsland geproduceerde hoge kwaliteit laptrays;
  • Castlemelamine: Engelse kwaliteits laptrays met vaak speels thema;
  • Frank Flechtwaren: Duitse laptrays met koffiethema;
  • Blue Badge Co: hoge kwaliteit handgemaakte Engelse laptrays
 

Schootkussens in gebruikSchootkussen in gebruikSchootkussensSchootkussens voor eten op schootSchootkussen voor de laptopSchootkussens voor ontbijt in bed